20 de març 2008

Premis ComiCat 2008

A un mes de la celebració del Saló del Còmic de Barcelona des de ComiCat hem decidit engegar una iniciativa paral·lela. El Saló te els seus premis que es concedeixen cada any i nosaltres no volem ser menys. Per això convoquem la primera edició dels Premis ComiCat de Còmic en Català. Com que no hi ha cap premi que aposti pel còmic fet o editat en català hem cregut convenient crear-ne un. D'aquest manera no només passarem una bona estona veient els resultats sinó que a més és una manera de reivindicar la publicació de còmics en la nostra llengua. Els premis, simbòlics que quedi clar (doncs el pressupost 0 que tenim per fer aquest bloc no dona ni per estatuetes) constaran de 4 categories:
  • Millor còmic editat (traduït o publicat originalment) en català l'any 2007
  • Millor dibuixant editat (traduït o publicat originalment) en català l'any 2007
  • Millor guionista editat (traduït o publicat originalment) en català l'any 2007
  • Millor editorial que hagi publicat en català de l'any 2007
Tothom qui vulgui podrà votar i coincidint amb el Saló del Còmic de Barcelona farem públics els resultats. Podeu votar fent clic sobre la imatge dels premis o aquí.

5 comentaris:

  1. molt bona iniciativa! A veure si això ajuda a pujar el còmic en català!

    ResponElimina
  2. he mirat les votacions... Ralph Konig ha estat traduit al català? òstia, la veritat es que no me n'he enterat, ha estat la cúpula també?

    ResponElimina
  3. No, va ser Glénat la que va publicar "L'home desitjat"

    Pots veure una llista del publicat l'any passat a http://utrescu.net/comicscatala/2007.html

    ResponElimina
  4. Bones!

    Gràcies al llistat de l'utrescu m'he atrevit a votar...
    Una cosa, però. A l'hora de decidir-me, tenia el cor dividit. D'una banda, m'agradaria premiar els autors catalans a part dels autors estrangers editats en català.
    Per entendre'ns, m'agrada més Ikkiu o Barcelona 1714? Doncs sí. Però he votat el segon. A part de ser un fan de l'Oriol Garcia, és un gran còmic per un català...
    No sé si vosaltres heu tingut també els mateixos problemes...:)

    Salut!

    ResponElimina
  5. Jo personalment he tingut certs problemes, i de fet entre tots hem tingut mooolts problemes per decidir finalment quines serien les categories. Jo finalment m'he decidit per votar objectivament pels millors al meu parer, siguin d'on siguin. I si trobo que Watchmen és el millor el voto perquè ho crec i a més trobo que està molt bé poder llegir-ho en català.

    ResponElimina